Më Helium në Tokë është rezultat i kalbjes radioaktive. Hélium është gjetur në Sasi të mëdha në minerale të uraniumit dhe toriumit, duc përfshirë cleveite, pitchblende, carnotite dhe monazite, sepse ATA lëshojnë grimca Alfa (berthamat Helium, HE2 +) për të cilën elektronet kombinohen menjëherë Sapo thermije është ndalur nga shkëmb. Në këtë mënyrë Rreth 3000 tonë metrikë e Helium janě të krijuara në vit në të Errësira litosferë. [74] [75] [76] në Kores së Tokës, përqendrimi i heliumit është 8 pjesë për miliard. Në ujin e detit, përqendrimi është Vetëm 4 pjesë për trilion. Ka Edhe Sasi të Vogla në burime minerale, gaz vullkanik, dhe hekur verbues. Sepse heliumi është e bllokuar në nënujor në kushte që Edhe Gazi natyror Kurth, përqendrimet më të mëdha natyrore të heliumit në Planet janě gjetur në gaz natyror, nga të cilat më e Helium komerciale është nxjerrë. Përqendrimi ndryshon në një gamë të Gjerë nga një ppm DISA Deri në MBI 7% në një Fushë të Vogël të Gazit në San Juan County, Nouveau-Mexique. [77] [78] më 26 mars 1895, kimist skocez Sir William Ramsay izoluar Helium në tokë duc e trajtuar clévéite minéral (një shumëllojshmëri të uraninite me të paktën 10% elementeve të Tokës të rralla) me acide minerale. Ramsay Ishte në kërkim për argon, por, PASI që ndan Azot dhe oksigjen nga Gazi çliroi nga acidification des Océans sulfurik, ai vuri re një vijë të verdhë të ndritshme që përputhet me vijën D3 vërejtur në Spektrin e Diellit. [8] [12] [13] [14] këto Mostra janě identifikuar si Helium nga Lockyer dhe fizikan britanik William escrokes. AJO Ishte e izoluar në mënyrë të pavarur nga clévéite në të njëjtin vit nga kimistë per teodeur Cleve dhe Abraham Langlet në Uppsala, Suedi, je Cili mbledhur Mjaft e Gazit për të përcaktuar me saktësi peshën e SAJ Atomike. [7] [15] [16] Helium është izoluar Edhe ngagjeo-kimisti Amerikan William Francis Hillbrand para zbulimit Ramsay Kur ai vërejtur Linjat e pazakontë fantaszme Duke testuar një mostër të uraninite Mineral.

Hillebrand, megjithatë, atribuohet Linjat për të azotit. Letra e TIJ e urimi Ramsay ofron një Rast interesant e zbulimit dhe-zbulimit pranë në shkencë. [17] atome heliumi. Përshkruar janě bërthama (Pink) dhe Reja e shpërndarjes elektronike (të Zezë). Bërthama (e drejtë e sipërme) në Helium-4 është në të Vërtetë sferike simetrike dhe i ngjan nga afër Reja elektronike, Edhe PSE për bërthamave më të ndërlikuara Kjo NUK është Gjithmonë Rasti. J`ai atomeve. [7] për Dallim nga elementet më të Madhe, bollëk isotopique Helium-së ndryshon shumë nga origjinës, për shkak të proceseve të ndryshme të formimit. Izotop më të zakonshme, Helium-4, është prodhuar në Tokë nga prishja shkrimin e elementeve më të rënda radioaktive; grimcat Alfa që Dalin janě jonizues plotësisht Helium-4 berthamat. Hélium-4 është një bërthamë jashtëzakonisht të qëndrueshme, sepse nucléons e SAJ janě të rregulluar në predha të plotë.

AJO u Formula Edhe në Sasi të mëdha gjatë Big Bang nucléosynthèse. [56] për mbylljes në vetvete të SAJ dhe përçueshmëri të lartë Termale, transparencës neutroneve, dhe për shkak se AJO NUK është izotopet indésirés në kushte Reaktor, Helium është përdorur si një Medium transferimin e nxehtësisë në DISA reaktorëve bërthamorë të Gazit ftohur. [94] Mihrija në lojën “Ndaje ose pije” tregoi që Dhurata më e shtrenjtë është Makina 29 mijë euro, por nëse i pyesje për kolegë ATA zgsën të Pinin. Cryogénics (32%) Presion dhe spastruar (18%) Saldim (13%) Atmosferat kontrolluara (18%) Zbulimin e rrjedhjeve (4%) Përzierësit e frymëmarrjes (2%) Të Tjera (13%) Ndërsa balona janě ndoshta përdorimi më i njohur i Helium, ATA janě një pjesë e Vogël e të Errësira përdorimit Helium.